Att finansiera sin verksamhet

Att ha ett djurhem kostar en hel del, det kan vi försäkra dig om. Men trots det är det oftast värt besväret när man ser hur lyckliga ägare får en ny familjemedlem och man kan bekräfta ännu en solskenshistoria. Här kommer lite tips på hur man kan finansiera sin verksamhet.

Sponsorer

Ha en avdelning på hemsidan för folk som vill sponsra din verksamhet samt skänka pengar till den. Detta är mycket viktigt och kan rädda dig från en konkurs. Man kan bli smått förvånad över hur många det finns på orten och i landet som faktiskt vill hjälpa till. Ge folk flera betalningsalternativ så att man kan välja mellan Swish, göra en överföring eller ge en gåva till djurhemmet via olika metoder.

Kommunen

Kommunen kan vara en myndighet att ha i åtanke då de ibland vill hjälpa till ekonomiskt. Man kan söka stöd hos kommunen för sin verksamhet eller söka bidrag, som föreningsbidrag, lokalbidrag eller bidrag för verksamheten. Ofta har man även fördelen att få tillgång till deras kalendarium om det är något man vill uppmärksamma med verksamheten som en loppmarknad, demonstration eller dylikt. Allt för att synas!

Olika aktiviteter

Familjedagar, loppisar, lotterier, fika, ponnyridning, fiskdammar för barnen eller bara öppet hus. Genom olika aktiviteter kan man få både nyfikna och intresserade själar att få upp ögonen för de små liven på hemmet och samtidigt få in en slant till välgörande ändamål. Eller kanske bara skaffa nya volontärer.

Faddrar

För att bli boxfadder får man betala en liten summa för en box. Då kan man komma och leka med djuret eller helt enkelt bara ha en mysig kväll med likasinnade djurvänner några gånger i månaden. Man kan ha flera faddrar på samma box och på så sätt få in en slant. Och, personerna som bidrar kommer förmodligen få ut lika mycket som djuren själva och härbärget i sig i form av glädje och nya kontakter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *